Seiväshyppääjä Wilma Murto nousi torstaina koko kansakunnan kaapin päälle. 24-vuotias Murto nousi sensaatiomaisesti Euroopan mestariksi.

Yksi kotikatsomoissa Murron suorituksia jännittäneistä oli entinen NHL-hyökkääjä Jussi Jokinen. Jokiselle Murron mestaruus tuntui erityisen hyvältä, sillä hän on ollut Murron matkassa jo pidemmän aikaa.

Jokinen on tukenut nuorta seiväshyppääjää 12 000 eurolla vuodessa vuosien 2016-21 ajan. Yhteensä rahallista tukea hän on antanut 60 000 euroa.

– En halua todellakaan mitään kunniaa Wilman saavutuksesta. Kaikki kunnia kuuluu hänelle ja hänen tiimilleen, Jokinen sanoo Ilta-Sanomien haastattelussa.

Jokinen taustoitti myös, miten hän päätyi tukemaan Murtoa.

– Minua oli jo parin vuoden ajan kiinnostanut lähteä tukemaan jotakuta nuorta ja lahjakasta yleisurheilijaa. Olen aktiivinen penkkiurheilija ja harrastin yleisurheilua lapsena itsekin. Minulla oli ollut muutamia vaihtoehtoja mielessäni, mutta silloin valinta osui Wilmaan.

Jokisella oli selvät perustelut, miksi antoi tukensa nimenomaan yleisurheilijalle eikä jääkiekkoilijalle.

– Jääkiekossa voi tienata tosi hyvin, vaikka ei olisi edes maailman tuhannen parhaan joukossa, mutta jos on esimerkiksi yleisurheilussa lajinsa 50:nneksi paras, ei välttämättä vielä tienaa mitään, Jokinen sanoo.

– Halusin lähteä tukemaan nuorta urheilijaa, juuri kriittisessä 17–23 ikävuoden vaiheessa, jolloin monen heistä on vaikea saada mitään tukea mistään.