Suomalaisen kiekkohistorian ikonisimpiin valmentajanimiin lukeutuva Hannu Jortikka paljastaa MTV Urheilulle valmentajauransa olevan lopullisesti ohi.

Jortikan, 65, viimeiseksi valmennuspestiksi jäi pesti Nuorten Leijonien peräsimessä kaudella 2014-15.

– Siihen (valmentamiseen) ei oikein ole enää semmoista paloa. Se on loppu, niin se on loppu, nykyisin Espanjassa majaansa pitävä Jortikka kommentoi valmentajauran päättymistä Trussa järjestetyn Liiga All Stars -tapahtuman yhteydessä.

– Euroopasta on tullut joitain kyselyjä muutaman viime vuoden aikana. Olen aina heti sanonut, että mulla ei ole sellaista poltetta, mitä tuo homma vaatii. Pitää kuitenkin muistaa, että ehdin olla 28 vuotta ammattivalmentajana, Jortikka muistuttaa.

Jortikka on edelleen penkkiurheilumies henkeen ja vereen. Ennen kaikkea nykyisen asuinmaan Espanjan jalkapallosarjat ovat vieneet kiekkoeläkeläisen sydämen.

– Espanjan liiga on todella lähellä sydäntä. Sääli, että lähiseudun Malaga pelaa tällä hetkellä kakkosliigassa. Jalkapallon lisäksi seuraan muun muassa koripalloa ja yleisestikin urheilua. Urheilu on ollut kuitenkin iso osa elämää lapsesta asti. Eikä sen paikka häviä minnekään, FC Barcelonan faniksi tunnustautuva mestariluotsi kertoo.