Uusi kiekkokausi alkaa olla käsillä. Siitä huolimatta monia pelaajia on vielä vapailla markkinoilla vailla työpaikkaa ensi kaudelle. Tässä artikkelissa käydään läpi muutamia Euroopan eri sarjoissa pelanneita kovimpia suomalaisnimiä, joiden ensi kauden seura ei ole vielä tiedossa. Jutussa ei ole otettu huomioon Liigassa pelanneita pelaajia

Tomi Sallinen

Edelliset neljä kautta SHL:ssä pelannut Tomi Sallinen on edelleen vapailla markkinoilla. Hän pelasi viime kaudella Brynäs IF:n joukkueessa 48 ottelua tehopistein 8+10=18. Urallaan myös KHL:ssä ja Sveitsissä pelannut Sallinen on nähty Liigassa viimeksi kaudella 2013-14, jolloin hän edusti Bluesia. Kaksinkertainen MM-hopeamitalisti Sallinen on tehnyt parhaalla SHL-kaudellaan 36 pistettä ja parhaalla Liiga-kaudellaan 35 pinnaa.

Tommi Huhtala

Allsvenskanissa viime kaudella pelannut Tommi Huhtala tehtaili HV71:n paidassa 48 otteluun pisteet 13+14=27. Hänelle on kertynyt kokemusta vuosien varrelta KHL-Jokereista sekä Saksan pääsarjasta. Sallisen tavoin Huhtala pelasi Liigassa viimeksi kaudella 2013-14, edustaen niin ikään Bluesia. MM-hopeamitalisti Huhtala on pelannut myös KHL:ssä ja DEL-liigassa yli 25 pisteen kausia. Liigassa 40 tehopisteen raja on mennyt kertaalleen rikki. Pelattuja Liiga-otteluita on tilillä yli 500 kappaletta.

Jonas Enlund

Jonas Enlund vietti menneen kauden DEL-liigassa Grizzlys Wolfsburgin riveissä. Hän iski 32 otteluun tehot 6+5=11. Enlundilta löytyy yli 500 ottelun kokemus KHL:stä. Tehokkaimmalla kaudellaan hän on iskenyt peräti 45 pistettä, mutta viime vuosina pistesaldot ovat laskeneet. Enlund kiekkoili Suomessa Tapparan riveissä viimeksi kaudella 2009-2010, jolloin hän iski 58 otteluun 49 pistettä.

Niclas Lucenius

Yli 400 Liiga-ottelun Niclas Lucenius viimeisteli kuluneella kaudella Saksassa 53 otteluun pisteet 4+14=18 edustaen Krefeld Pinguinea. Lucenius on voittanut urallaan Suomen mestaruuden HPK:ssa. Mies on iskenyt parhaalla Liiga-kaudellaan Tapparassa 46 tehopistettä kaudella 2009-2010. Toissa kaudella Lucenius pelasi Sportissa.

Tomi Karhunen

Tomi Karhunen torjui viime kaudella kiekkoja Saksassa Straubing Tigersissä sekä Itävallassa Villacher SV:ssä. Viime vuosina mies on pelannut myös Sveitsissä, Ruotsissa ja KHL:ssä. Karhunen on kolminkertainen Suomen mestari. Kaksi mestaruutta hän on voittanut Kärpissä ja yhden Tapparassa. Mies pelasi viimeksi Liigassa kaudella 2019-2020, jolloin hän edusti alkukaudesta Pelicansia.

Teemu Suhonen

Puolustaja Teemu Suhonen pelasi viime kauden ulkomailla pelattuaan sitä ennen koko uransa ajan Suomessa. Monikansallisessa IceHL-sarjassa Suhonen viimeisteli Dornbirner EC:n paidassa 38 otteluun pisteet 2+14. Suhonen tykitti Jukurien paidassa kaudella 2017-18 60 otteluun pisteet 12+27=39 sijoittuen puolustajien pistepörssin jaetulle kärkipaikalle.

Kai Kantola

Kai Kantola pelasi myöskin IceHL:ssä, mutta hän edusti Black Wings Linziä. Mies viimeisteli 24 otteluun pisteet 5+5. Lähes 600 Liiga-ottelun Kantola on rikkonut 30 tehopisteen rajapyykin kolmella eri Liiga-kaudella. Kertaalleen hän on pelannut KalPassa myöskin 20 maalin kauden. Kantola edusti KalPaa neljä kautta putkeen ennen viime kautta.