Jääkiekon SM-liiga Oy:n torstainen päätös olla ottamatta vastaan Liiga-hakemuksia kaudelle 2023-24 torppasi lopullisesti Helsingin Jokereiden haaveet paluusta Liiga-kartalle vielä ensi syksynä.

Liiga ilmoitti samalla, että reitti maan pääsarjaan tulee käymään Mestiksen kautta. Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kommentoi helsinkiläisseuran mahdollista Mestis-siirtoa liiton kotisivuilla.

– Liigan päätös selkeyttää tilannetta ja ymmärrän hyvin sen perustelut. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko uusi Jokerit kiinnostunut Mestis-paikasta. Päätös on niin tuore, että kukaan ei luonnollisesti ole voinut vielä olla Jääkiekkoliittoon yhteydessä asian tiimoilta.

– Jos yhteydenotto (Mestis-paikan suhteen) tulee, linjaamme kantamme asiaan. Asiassa tarvittavat päätökset ovat Jääkiekkoliiton liittohallituksen päätöksiä. Ennen päätöksentekoa asiassa luonnollisesti kuultaisiin myös Mestiksen eli Sarjaseurat ry:n hallitusta. Sinällään Mestikseen tulo edellyttää myös lisenssiehtojen täyttymistä. Samoin kuin Liigan osalta, kytköksiä aiempaan KHL-projektiin ei myöskään voi olla, Nummela muistuttaa.

Puheenjohtaja itse olisi valmis ottamaan Jokerit avosylin takaisin suomalaiseen huippukiekkoiluun.

– Jokerit on ollut pitkään merkittävä osa suomalaista huippujääkiekkoa ja toivon, että heidän tarinansa suomalaisessa huippukiekossa jatkuu. Myös Jokereiden hieno juniorityö ansaitsee pelaajapolun, joka mahdollistaa etenemisen miesten huippusarjoihin, Nummela näkee.