Viime kaudella Suomen mestaruuden ja liigapronssia voittaneet Tappara ja Ilves tekevät alkavalla CHL:n kaudella komeaa historiaa. Sarjassa ei ole koskaan ennen ollut yhdellä kaudella kahta joukkuetta samasta kaupungista.

Tappara aloittaa urakkansa torstai-iltana slovakialaista Slovan Bratislavaa vastaan, Ilves kohtaa sveitsiläisen Fribourgin.

– Meillä on kova lohko, mutta se onkin hienoa. CHL:n idea on saada kovia pelejä. En ole koskaan pelannut Slovania tai Rapperswilia vastaan, Tapparan kippari Otto Rauhala sanoi CHL:n nettisivuilla.

Tapparan mainitsemien joukkueiden lisäksi suomalaisen, slovakialaisen ja sveitsiläisen kolmikon täydentää saksalainen München.

Ilveksen ja Fribourgin kanssa kahdesta jatkopaikasta pelaavat norjalainen Stavanger ja itävaltalainen Salzburg.

– Tämä on merkittävä askel organisaatiollemme. Viisi vuotta sitten tehdessämme suuria muutoksia en olisi uskonut, että olisimme tässä tänään, Ilveksen asiakkuus- ja kehitysjohtaja Mikko Mattila iloitsi.

Joukkueet lunastivat paikkansa Eurooppaan viime kauden liigamenestyksen takia. Tappara voitti Suomen mestaruuden, Ilves komppasi kolmossijallaan.