Tanskan MM-kisojen alkulohkossa kaksi peliä voittaneen ja kaksi hävinneen Naisleijonien urakka jatkuu torstaina puolivälieräottelulla Tshekkiä vastaan. Suomi sijoittui ylemmässä A-lohkossa kolmanneksi, Tshekki puolestaan voitti alemman alkulohkon puhtaalla pelillä.

Maan maaliero oli murskaava 21-2, ja Tshekki onkin oletettavasti pahempi vastus kuin alkulohkossa Naisleijonien käsittelyssä taipuneet Sveitsi ja Japani.

– Tshekki on eurooppalaisista vastustajista tällä hetkellä kovin, vaikka he eivät vielä ole löytäneet tietään MM-kisojen ylempään alkulohkoon, Suomen valmentaja Saara Niemi sanoi Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilla.

Testi on kova Suomelle, joka on ollut turnauksen aika kaikenlaisten kohujen keskellä. Ensiksi tähtihyökkääjä Susanna Tapani jätti alkulohkomatsin väliin kaverin häiden takia, sitten Ilta-Sanomat kertoi maalivahti Meeri Räisäsen joutuneen hyllytyksen kohteeksi.

– Ottelusta tulee fyysisesti ja henkisesti kova, mutta olemme siihen valmiita. Olemme ajaneet uutta pelitapaamme sisään ja se alkaa olla kaikilla jo selkärangassa, Niemi kertoi.

– Itseluottamuksemme on hyvä, olemme tehneet tässä turnauksessa paljon maaleja. Voimme mennä hyvällä fiiliksellä kohti seuraavaa ottelua.

Torstain muut puolivälierät Suomi-Tshekki (18.30) pelin lisäksi ovat Sveitsi-Japani (13.00), USA-Unkari (17.00) ja Kanada-Ruotsi (21.00).