Kärppien maalivahtikolmikon muodostavat ensi kaudella tällä tietoa Joel BlomqvistLeevi Meriläinen ja Niklas Kokko. Nollakakkosia kaksi ensimmäistä ja nollanelonen viimeinen.

Vaikka Kokko jäänee rooleista pienimpään, on pelaajan tämä vuosi ollut huikeaa marssia parrasvaloihin. Vappuna tuli alle 18-vuotiaiden MM-pronssi ja kesällä varaus Seattle Krakeniin.

NHL-joukkue nappasi oululaismolarin kakkoskierroksella 58. numerolla.

– Seurattiin kotona varaustilaisuutta perheen, sukulaisten ja kavereitten voimin. Muistan olleeni syömässä silloin, kun oma nimi kuului. Olin ajatellut, ettei varausta tule vielä toisella kierroksella, pelaaja muisteli NHL:n nettisivujen jutussa.

Ennen Kokkoa NHL:ään meni Buffalo Sabresin Topias Leinonen kakkoskierroksella 41. numerolla.

– Ei tule yllätyksenä, kun Suomesta varataan molari, sillä täällä tehdään tosi hyvää ja arvokasta työtä maalivahtien kanssa. Ollaan Leiskan kanssa hyviä kavereita, niin kiva, että mentiin lähekkäin.

Kokko pelaa tämän viikon ajan Kokkolan Hermeksessä Suomen Cupia. Mestis-joukkue voitti keskiviikkona uusikaarlepyyläisen Muik Hockeyn 6-3, ja Kokko torjui 20 kertaa.

– Minulla on Kärppien kanssa sopimus, joten pelipaikka on Kärpissä tai sitten lainalla Mestiksessä. Miesten peleissä oppii paljon.

– Pelaan sitten Liigassa tai Mestiksessä, niin miehillä on enemmän voimaa kuin nuorten sarjan pelaajilla. Maalivahdinkin täytyy olla vahva, pitää sijoittua paremmin ja lukea peliä paremmin. Se on hyvä haaste.

– Ei tässä ole mitään kiirettä. Teen nyt asiat niin hyvin kuin osaan ja pystyn. Uskon, että joku päivä siellä rapakon takana ollaan ja toivon, että saisi kerralla lyötyä itsensä läpi.