Jokereiden Liiga-projekti on ollut kuuma peruna Suomessa viimeisen kuukauden ajan. Nyt Liiga veti Jokereilta maton alta ja ilmoitti, että tie Liigaan kulkee Mestiksen kautta.

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kommentoi kuumana käynyttä julkista keskustelua Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Keskustelu Jokereiden ympärillä kävi ehkä jo liiankin kovilla kierroksilla. Nyt otettu aikalisä tuli hyvään paikkaan ja kaikki ratkaisut voidaan tehdä kiirehtimättä kaikkien kannalta oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti, Virkkunen kommentoi.

– Loppuvaiheessa itselleni ja varmaan monelle muullekin oli epäselvää, että minkälainen taustaorganisaatio Jokereille liigapaikkaa tänä syksynä oikein olisi hakemassa.

Samassa rytäkässä selvisi, että Jokereiden lisäksi Kiekko-Espoo tähyää Liigaan. Jos kumpikin seura pystyisi nousemaan pääsarjaan, Liigan joukkuemäärä nousisi jo seitsemääntoista. Virkkusen mielestä nyt olisi syytä miettiä koko sarjajärjestelmä uudelleen.

– Tämän hetken Jääkiekkoliiton ja Liigan sopimuksen mukaan maksimi on käsittääkseni 16 joukkuetta. Nyt tehty päätös antaa aikaa miettiä rauhassa myös koko Suomi-kiekon sarjajärjestelmää. Mikä on joukkuemäärä tulevaisuudessa Liigassa, Mestiksessä ja pelataanko niiden välillä mahdollisesti jotain karsintoja? Virkkunen miettii.

– Tulevien ratkaisujen tekeminen on sen jälkeen paljon helpompaa, kun tiedetään, miten ja millä ehdoilla mihinkin sarjaan voi päästä, nousta tai osallistua.