Naisleijonilla riittää vielä yllättäen panosta MM-kisoissa, vaikka joukkue ei Tanskassa enää mitaleista pelaakaan – eikä toisaalta sarjapaikkakaan ole uhattuna.

Tshekki ajoi Suomen puolivälierien 2-1-jatkoerävoitolla sijoitusotteluihin 5-8, jotka alkavat peleillä Suomi-Unkari ja Japani-Ruotsi.

Sijoitusotteluissa hävinneiden turnaus päättyy, voittajat pelaavat sunnuntaina sijoista 5-6. Ottelu kuulostaa tietysti merkityksettömältä, mutta tosiasiassa siinä on isokin panos.

Voittaja näet varmistaa paikan seuraavien MM-kisojen puolivälierissä siksi, että voitto vie ylempään alkulohkoon. Sen kaikki viisi maata pääsevät siis suoraan puolivälieriin.

Häviäjä hakee vauhtia alemmasta alkulohkosta, josta vain kolme parasta pääsee puolivälieriin. Nyt näiden kisojen nelosen tie päättyi lohkovaiheeseen, jumbo putosi suoraan sarjaporrasta alemmaksi.

– Hoidetaan kunnialla peli kerrallaan, käsittelemme tapahtuneen joukkueena. Suremme yhdessä, mutta fokus pitää olla ja on mentävä eteenpäin. Hoidamme itsemme seuraavien kisojen A-lohkoon, Suomen valmentaja Saara Niemi sanoi Suomen Jääkiekkoliiton nettisivuilla.