Helsingin Sanomat kirjoittaa, että Yhdysvallat olisi halunnut asettaa Jokereiden entisen omistajan Harry ”Hjallis” Harkimon pakotelistalle Venäjä-kytkösten vuoksi. Joku Suomesta kuitenkin esti tämän.

Asian HS:lle vahvisti suurlähettiläs Daniel Fried. Hänen mukaansa Harkimo olisi joutunut pakotelistalle. Hyvin pakotteisiin suhtautuneet suomalaiset haluttiin kuitenkin huomioida päätöksenteossa.

– Meille esitettiin huoli siitä, että jos hänet laitetaan pakotelistalle, se tuo ongelmia urheilujoukkueelle. Muistan ajatuksen siitä, että joukkueen ja urheiluhallin toiminnan alasajo saattaisi vaikuttaa kielteisesti yleiseen mielipiteeseen Suomessa, Fried kommentoi, muttei muista, kuka häneen oli asiasta yhteydessä.

Fried vahvistaa, että Harkimo todella oli joutumassa pakotelistalle, mutta tarkat syyt eivät ole enää muistissa.

– En muista häntä koskevia seikkoja spesifisti. Mutta yleisesti ottaen me jahtasimme Putinin kätyreitä sekä näiden kätyreiden edustajia ja liikekumppaneita.

Harkimon on huhuttu olevan taustavaikuttajana ja rahoittajana Jokereiden Liiga-projektissa, jonka keulakuvana toimisi hänen poikansa Joel Harkimo. Liiga eväsi mysteeritaholta lisenssimahdolliuuden ja ilmoitti, että sarjaan voisi jatkossa nousta vain Mestiksen kautta.