Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Eskilstuna Linden Hockey on hankkinut ensi kauden joukkueeseensa suomalaiset identtiset kaksoisveljekset. Hyökkääjät Miro ja Atte Mäkinen ovat tehneet seuran kanssa yksivuotiset sopimukset.

26-vuotiaista Mäkisistä Miro pelaa keskushyökkääjänä ja Atte (artikkelikuvassa) laitahyökkääjänä. Viime kaudella Miro pelasi samassa sarjassa edustaen Tranås AIF:n joukkuetta. Hän viimeisteli 27 runkosarjaotteluun tehopisteet 6+6 ja kolmeen pudotuspeliin yhden maalin. Atte kiekkoili puolestaan Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä, jossa hän pelasi 49 runkosarjaottelua (6+13=19) sekä kolme pudotuspeliä (1+0).

Ennen viime kautta Mäkiset olivat pelanneet lähes tulkoon koko uransa ajan samassa joukkueessa. Miro on pelannut Liigassa Ässien paidassa 73 ottelua (5+6) ja KHL:ssä Jokerien riveissä kymmenen peliä (1+1). Atte on puolestaan pelannut Liigassa 85 ottelua (8+9) edustaen Ässien lisäksi TPS:ää kahdessa ottelussa ja KHL-Jokereista häneltä löytyy yhdeksän ottelun kokemus runkosarjasta (0+1) sekä kahden ottelun kokemus pudotuspeleistä (0+0).

Molemmat pelasivat alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2014.