Jokereiden lähtö KHL:ään on kirvoittanut runsaasti kritiikkiä etenkin Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Monet arvokisat Leijonissa pelannut puolustaja Jere Karalahti näkee Jokereiden KHL-reissussa kuitenkin myös paljon hyvää.

Karalahti kommentoi Iltalehden haastattelussa, että KHL on tehnyt paljon hyvää suomalaiselle kiekolle.

– Siellä sai moni pelaaja kokea uskomattomia hetkiä ja kokea sen sarjan kovuuden.

– Se siivitti Suomen näihin mestaruuksiin. Ilman KHL-pelaajia Suomen taso tuskin olisi riittänyt. Ilman että Jokerit meni KHL:ään, en usko, että Suomi olisi nyt olympiavoittaja ja maailmanmestari, Karalahti kommentoi.

Karalahden kommentit otettiin riemulla vastaan Venäjällä. Urheilumedia Championat uutisoi Karalahden puheista otsikolla: ”Kiitos KHL:n me voitimme olympialaiset” – Suomi viimeinkin tunnustaa Venäjän ansiot.

Artikkelissa käydään tarkasti läpi Karalahden sanomiset. Lisäksi jutussa päivitellään Jokereiden tilannetta ja lähettämistä Mestikseen.

– Venäläinen rahoitus on ollut yksi syistä rangaistuksille seuraa vastaan, joka on kokonaan uusi yhtiö. Joka tapauksessa nämä väliintulot ovat johtaneet siihen tosiasiaan, että nyt Jokereiden työntekijät tai fanit eivät ymmärrä, kenen käsissä joukkue on. Kuka pelaa? Tilanteen absurdius tiivistyy siihen, ettei valmentaja tiedä, kuka hänen palkkansa maksaa, artikkelissa kirjoitetaan.