Venäläisvahti Ivan Fedotov solmi kesällä NHL-sopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa. Nopeasti sopimuksen solmimisen jälkeen hänet pidätettiin Venäjällä. Syynä oli asepalveluksen vältteleminen.

Fedotoviin piikitettiin tuntematonta ainetta, jonka jälkeen hän sairastui. Seuraavaksi venäläisvahti kyyditettiin laivastotukikohtaan Murmanskiin. Hänen on oletettavasti määrä suorittaa asepalveluksensa Pohjoisella Jäämerellä.

Fedotovin asepalvelus saattaa jäädä lyhyeksi. Venäjällä on laajasti uutisoitu huhusta, että hän olisi tehnyt kolmivuotisen jatkosopimuksen Moskovan TsSKAn kanssa. Asepalveluksessa ollut Fedotov on päättänyt unohtaa NHL-unelmansa.

Viime kaudella Fedotov oli KHL:n parhaita maalivahteja. Pudotuspeleissä hän torjui 22 ottelussa torjuntaprosentilla 93,7. Hän loisti myös Venäjän maalilla olympialaisissa.