Jääkiekkosarja Liiga tiedotti perjantaina alkavaa kautta koskevista sääntömuutoksista.

Liigan sääntömuutoksiin on otettu vaikutteita Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sääntökirjasta. Isoimmat muutokset liittyivät videotarkastuksiin, valmentajien haastoihin sekä 2+10 minuutin rangaistuksen poistumiseen.

Liiga ottaa käyttöön videotarkistuksen korkean mailan 2+2 minuutin sekä viiden minuutin rangaistuksissa. Myös rangaistuslaukausten tuomiot voidaan jatkossa tarkastaa.

Valmentaja voi haastaa ainoastaan maalivahdin häirintään liittyvät tilanteet. Haastojen määrää ei ole rajoitettu, mutta epäonnistunut haasto tietää joukkuerangaistusta. Aiemmin epäonnistunut haasto tiesi aikalisän menettämistä.

Ensimmäinen epäonnistunut valmentajan haasto tietää kahden minuutin joukkuerangaistusta. Tätä seuranneet epäonnistuneet haastot tietävät 2+2 minuutin joukkuerangaistusta.

Maalivahdin häirintään liittyviin sääntöihin on tehty tarkennuksia:

– Millainen tahansa kontakti, joka vaikuttaa maalivahdin liikkumiseen tai kykyyn torjua laukausta maalialueen sisäpuolella, hylkää maalin.

– Maalialueen ulkopuolella ainoastaan tarkoituksellinen tai selvästi varomaton kontakti maalivahtiin hylkää maalin.

Liigassa ei ensi kaudella jaeta kymmenen minuutin jäähyjä pelitilannerangaistuksissa. Kymmenen minuutin käytösrangaistus on kuitenkin yhä voimassa. Päähän kohdistuneesta taklauksesta annetaan joko kahden minuutin tai viiden minuutin rangaistus.