TPS:n suurlupaus Aron Kiviharju teki liigadebyyttinsä tiistaina 16-vuotiaana. Vuoden 2024 NHL:n jopa ykkösvaraukseksi joissain ennakkoarvioissa povattu pakki pelasi Tapparaa vastaan seiskapakkina reilut 12 minuuttia.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ja arvostetussa kansainvälisessä Hlinka Gretzky Cupissa pronssia voittanut pelaaja kertoi TPS:n Twitter-tilin videolla tuntemuksista, joita hän koki ennen kauden ja uran avausmatsia.

– Pyrin olemaan miettimättä sen enempää – enemmän vain osaisi nauttia tilanteesta. Aika hieno paikka tehdä debyytti. Kotihalli olisi ollut optimaalinen ja ideaalinen paikka, mutta otan tämän ilomielin vastaan, suurlupaus hymyili 1-3-tappiosta huolimatta.

– Tampereella on hyvä kiekkobuumi, oli erittäin hienoa tehdä debyytti täällä.

Kiviharju arvioi rehellisesti, että omien silmien mukaan debyytti meni kiitettävästi. Hän vaikutti oheisella videolla muutoinkin tyytyväiseltä hymyn paistaessa kasvoilta.

– En tiedä, mille se näytti katsomoon. Joukkueen pelaamisessa en näe ongelmaa, pystymme kamppailemaan oikein hyvin mitä joukkuetta vastaan vaan. Tappara on sarjan kärkijoukkueita, me pystyimme ajoittain hallitsemaan peliä.

TPS:n ja Kiviharjun kausi jatkuu perjantaina Ässiä vastaan.