Kovat sähkön hinnat kiusaavat norjalaista jääkiekkoa. Dagbladet-lehti kirjoitti, että alasarjoja tahkoava Nes IK voi joutua sulkemaan hallin vain viikkoja kauden alkamisen jälkeen.

Seurasta oli kerrottu lehdelle, että sähköntoimittaja Fortum on ilmoittanut sähkölaskun olevan tulevaisuudessa peräti 400 000 Norjan kruunua, eli noin 40 000 euroa.

Maajoukkuekiekkoilija, Vålerengan kapteeni ja Tapparan vuoden 2017 Suomen mestari Martin Röymark kommentoi globaalistikin kuumaksi perunaksi turvonnutta aihetta lehdelle.

– Tämä on täydellinen skandaali. Lähimenneisyydessä meillä on ollut jo koronapandemia, jonka takia lapsilta ja nuorilta evättiin urheilu. Nyt meillä on sähkökriisi.

35-vuotias konkari lisäsi, että yksityisomisteiselle ja hyväntekeväisyyspohjalta hengittävälle joukkueelle kyseessä on täysin mahdoton yhtälö.

– On surullista, että tämä vaikuttaa lapsiin ja nuoriin. Nes on esimerkki joukkueesta, joka on on mahtava ja tärkeä koko paikalliselle yhteisölle.

Tapparassa kaudella 2016-17 56 runkosarjan pelissä 15 pistettä (8+7) iskenyt ja 18 pudotuspelimatsissa kaksi pinnaa (1+1) viimeistellyt Röymark nosti esille uhkaavan seikan – ongelma voi olla pian muidenkin lajien kuin jääkiekon.

– Vastuuhenkilöiden on linjattava se, onko urheilu tärkeää. Ja jos on, olisi löydyttävä joitain tukijärjestelmiä.

– Tämä ei koske vain jääkiekkoa, vaan muitakin urheilulajeja. Saatamme jäädä pian ilman tulevaa (jalkapalloilija ErlingHaalandia, (tennispelaaja CasperRuudia tai (jääkiekkoilija MatsZuccarelloa.