Ilves tiedotti maanantaina, että Raimo Helminen vahvistaa joukkueen valmennusosastoa. Helminen liittyy päävalmentaja Jouko Myrrän tiimiin apuvalmentajan rooliin.

Peliliike on Ilvekseltä loistava. Rekrytoinnissa on paljon hyviä puolia ja pelkästään voitettavaa.

Myrrää on kritisoitu runsaasti viime kauden jälkeen. Ilveksen peli oli pudotuspeleissäkin hieman sekavaa. Joukkue loisti hyökkäysalueelle, mutta omista lähteminen oli usein todella vaikeaa. Moni rimpuilu katkesi viimeistään keskialueella.

Nyt Helminen tuo hyvän hätävaihtoehdon. Jos päävalmentajaa pitää vaihtaa, on heti tarjolla hyvä korvaaja. Helminen johdatti TPS:n hienosti hopealle keväällä 2021, joten näyttöjä riittää. Jos Myrrää ei tarvitse laittaa vaihtoon, on Helmisestä varmasti hyötyä apuvalmentajankin roolissa.

Rekrytoinnilla tuodaan myös lisää pöhinää Tampereelle. Helmisen paluu Ilvekseen miellyttää varmasti seuran pitkäaikaisia faneja.

Samalla Ilves saa pyydettyä anteeksi seuralegendaltaan. Kaudella 2012-13 valmentajana kokematon Helminen nostettiin Ilveksen heikon joukkueen päävalmentajaksi. Tehtävä oli mahdoton, ja kesken kauden Helmiselle annettiin potkut.

Nyt Helminen on nähnyt maailmaa ja saanut kokemusta. Ilveksen joukkue ja organisaatiokin on vahvistunut kymmenessä vuodessa. Puitteet paluulle eivät paremmat voisi enää olla.