KalPasta äskettäin lähtenyt suomalaiskiekkoilija Tuomas Vartiainen siirtyy tanskalaiseen Esbjerg Energyyn. Joukkue kertoi pelaajasiirrosta nettisivuillaan.

Oulussa syntyneen 26-vuotiaan Vartiaisen uusi työnantaja on Tanskan yhdeksän joukkueen sarjassa vasta kahdeksantena, ja pisteitä se on kerännyt yhden ainoan. Viidessä pelissä vastustajan reppu on heilunut vain kymmenen kertaa.

– Eräs loukkaantumisemme venyy ja yksi toinenkin vastaava tapaus vie aikaa, joten on mukavaa saada uusi pelaaja mukaan, joukkueen päävalmentaja Jason Jaspers sanoi.

Vartiainen on pelannut kotimaan Liigassa 181 runkosarjan peliä pistein 17+28=45, kolmessa pudotuspeliottelussa pinnoja ei ole syntynyt.

– Ensimmäisissä peleissä meillä on ollut vaikeuksia maalinteon kanssa – paikoista huolimatta. Tuomas on osoittanut osaavansa tehdä maaleja, joten on syytä uskoa siihen, että hän voi olla ratkaisu maalintekomurheisiin. Tanskassa hän on todennäköisesti isommassa roolissa kuin Suomessa.