Kiinalaisen KHL-seuran Kunlun Red Starsin venäläishuoltaja Anton Tishkin kertoo LinkedIn-profiilissaan, että Putin värvää Ukrainassa käytävään hyökkäyssotaan myös KHL-pelaajia ja KHL:n toimihenkilöitä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti viime keskiviikkona, että Venäjä aloittaa osittaisen liikekannallepanon, joka koskee reservissä olevia henkilöitä.

– Valitettavasti tilanne on huonontunut pahasti. Liikekannallepano on alkanut maassamme. Ne, jotka eivät halua mennä sotimaan, joutuvat vankilaan. Hallituksemme väittää, että tämä koskee vain 300 000 ihmistä, mutta se on vale. He soittavat kaikille, joihin saavat vain yhteyden. He lähettävät kutsuja jopa KHL-pelaajille. Avangard Omskin lääkäri sai myös kutsun sotaan. He eivät välitä mistään. He haluavat vain verta, Tishkin kirjoitti ruotsalaistoimittaja Karl Månssonin mukaan.

Tishkin perheineen yrittävät nyt epätoivoisesti päästä pois Venäjältä.

– Olen nyt Venäjällä kolmen lapseni kanssa ja pelkään tosissaan. Pelkään, että joudun rehellisen työnteon ja heille rahan ansaitsemisen sijaan menemään vankilaan – koska, en varmasti halua sotaan. Olen erittäin hyvä työntekijä. Olen valmis tekemään mitä vain töitä rahan eteen. Haluan vain saada perheeni pois Venäjältä – kun vielä voin, KHL-huoltaja kirjoittaa.

SuomiKiekko uutisoi myöhään maanantaina, että KHL-seura Kunlun Red Star on kehottanut kaikkia yli 23-vuotiaita Venäjän passin omaavia pelaajiaan poistumaan väliaikaisesti maasta.

Moskovan alueella, Mytištšissä, kotiottelunsa pelaava seuran kerrotaan tehneen kehotuksensa turvallisuussyistä.

KHL:ssä pelaa tällä hetkellä myös yksi suomalaispelaaja. Hyökkääjä Teemu Pulkkinen pelaa venäläisen Traktor Tšeljabinskin riveissä.