JYP-puolustaja Teemu Suhonen joutuu olemaan pitkään sivussa liigapeleistä.

Suhonen taklasi lauantai-iltana Ilveksen Matias Mäntykiveä päähän sillä seurauksella, että Mäntykivi joutui jättämään ottelun kesken.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että kyse on sääntöjen vastaisesta päähän kohdistuneesta taklauksesta, joka täyttää myös estämisen tunnusmerkistön. Edelleen kurinpitodelegaatio toteaa, että kiekottomaan pelaajaan sivusuunnasta kohdistuva taklaus, joka osuu päähän, on teko, jolla Suhonen piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa. Kurinpitodelegaatio toteaa, että tilanteesta tulee määrätä Suhoselle pelikielto, Liigan sivuilla perustellaan.

Päätöksen myötä Suhonen on saanut kuuden ottelun mittaisen pelikiellon, joten hän saa pelata seuraavan kerran aikasintaan 29. lokakuuta, kun JYP kohtaa kotonaan Jukurit.

Näet Suhosen taklauksen alta tai täältä.