NHL:n varakomissaari Bill Daly korjasi viikonloppuna kohua aiheuttaneita puheitaan Venäjän mahdollisesti osallistumisesta vuoden 2024 World Cupiin.

Daly kertoi syyskuussa, että hän toivoo venäläispelaajien pystyvän osallistumaan NHL:n järjestämään World Cup -turnaukseen. Kansanvälisen Jääkiekkoliiton linjaus on ollut tähän mennessä selkeämpi: Venäjällä ei ole toistaiseksi asiaa arvoturnauksiin.

Daly otti aiheeseen kantaa viime viikonloppuna Prahassa, missä hän oli seuraamassa Nashville Predatorsin ja San Jose Sharksin välisiä NHL-kauden avausotteluita. NHL:ää edustavalla johtohahmolla oli tällä kertaa aivan eri ääni kellossa.

– Ymmärrämme, että tässä tilanteessa Venäjän mukaan ottaminen koetaan kiusalliseksi ja olemme asiasta samoilla linjoilla, Daly kertoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Ruotsin jääkiekkoliitossa työskentelevän – ja entisen NHL-legendan kanssa saman nimen jakavan – Peter Forsbergin mukaan Euroopan jääkiekkoliitot ovat tehneet NHL:lle selväksi, etteivät he halua pelata nykytilanteessa Venäjää vastaan.

– Olemme selittäneet heille eurooppalaisesta näkökulmasta, että emme voi pelata venäläistä joukkuetta vastaan, niin kauan kuin sota on käynnissä, Forsberg sanoi ruotsalaislehti Aftonbladetille.

World Cup on suunniteltu järjestettävän vuonna 2024. Turnaukseen osallistuu kahdeksan maata.