Liigan selkeä jumbo SaiPa sai uuden päävalmentaja Ville Hämäläisen alaisuudessa arjelleen loistavan alun. Syksyllä syvissä vesissä taapertanut lappeenrantalaisjoukkue järjesti ison yllätyksen, kun se kaatoi Kärpät 3-2.

SaiPalle toisen erän alku oli vahva. Kristian Pospisil niittasi 1-0-häkin ajassa 20.35, ja 39 sekuntia myöhemmin Antoine Morand tempaisi jo 2-0-osuman.

Ensimmäisessä maalissa Kärppien David Rundblad jäi päätyväännössä kakkoseksi, ja pian kiekko oli omissa. Seuraavassa osumassa Kärppien pakit Tommi Kivistö ja Topi Niemelä jäivät täysin telineisiin Morandin kanssa, joka polki näyttävästi veivaten Leevi Meriläisen pihalle.

Kärpät nousi pari kertaa maalin päähän, muttei koskaan ohi.

SaiPa oli tehnyt aiemmin tällä kaudella 11 pelissä vain 13 maalia, ja sillä oli alla kuuden pelin tappioputki.