CHL:ääkin pelaava ja siellä pudotuspeleihin edennyt tshekkiläinen Mountfield HK tiedotti nettisivuillaan, että SaiPasta tällä viikolla lähtenyt pakki Joona Huttula liittyy joukkueeseen kuukauden mittaisella koeajalla.

Huttulan hankkiminen tuli tarpeeseen joukkueen terveyshuolien takia. Jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospects-sivuston mukaan Mountfieldin pelaajista lauantaina peräti kahdeksan oli merkitty loukkaantuneeksi tai sairaaksi.

– Terveysongelmamme eivät oikein meinaa hellittää. Olemme hakeneet pakkia, joka hyppäisi askiin välittömästi. Joona suostui kuukauden koeaikaan, ja liittyi mukaan tänään lauantaina. Hän on luultavasti kokoonpanossa sunnuntaina, GM Ales Kmonicek sanoi.

Mountfield pelaa Tshekin pääsarjaa, jossa se on yhdeksäntenä.

Kärpissä yhden Suomen mestaruuden voittanut Huttula pelasi alkukaudesta SaiPasta lainalla Mestiksen Ketterässä. Neljässä pelissä ei syntynyt tehoja.