Buffalo Sabres ei onnistunut nousemaan pisteille sunnuntaiyön NHL-kierroksen käynnistäneessä ottelussa Florida Panthersia vastaan. Pantteripaidat voittivat 4-3, mutta Sabresin Henri Jokiharjusta tappio ei ollut kiinni.

Vajaat 20 minuuttia vastuuta saanut suomalainen pelasi käsittämättömän ottelun tilastoiden valossa: Yhden syöttöpisteen saaneen pelaajan tehotilastoon nimittäin merkittiin häikäisevä lukema +3.

Maailmanmestari pisti Alex Tuchin läpiajoon, jonka työ oli maalissa helpohko. Ainakin näin pelaaja antoi ymmärtää NHL:n nettisivujen jutussa.

– Se oli hieno syöttö. Huusin (Jokiharjulle), ja heti kun huusin, näin hänen päänsä nousevan ylös. Tiesin lähteä luistelemaan maalia kohti.

– Kiekko tuli juuri oikeaan aikaan, joten minun ei tarvinnut edes katkaista luistelua. Se tuntui hyvältä.

Florida kuitenkin tuli jo avauserässä takaiskun jälkeen ohi, mutta se menetti johtonsa vielä ennen taukoa.

Voittaneen joukkueen Matthew Tkachuk antoi pelissä suomalaiselle kovan takapuolitöötin, josta Tuch hermostui. Hän iski Florida-pelaajan kimppuun.

Sportsnet

@Sportsnet
Alex Tuch wanted a piece of Matthew Tkachuk after his hit on Henri Jokiharju. 👀

Pantteripaitojen leiristä tehoilivat muun muassa Aleksander Barkov (0+2), Anton Lundell (0+1) ja Eetu Luostarinen (0+1). Ensiksi mainitulle peli oli 70:s vähintään kahden syöttöpisteen matsi.