Pohjoisamerikkalaisen The Athleticin toimittajakaksikko Corey PronmanScott Wheeler ei pidä suomalaismolari Justus Annusen osakkeita vahvoina ajatellessa murtautumista tarunhohtoiseen.

Viime kaudella NHL-debyytin parin matsin muodossa tehnyt pelaaja on aloittanut tämän kauden Colorado Avalanchen farmijoukkue Colorado Eaglesissa.

Kumilätkät ovat pysähtyneet AHL:n kolmessa pelissä 90,1 prosentin tarkkuudella.

– Coloradolla ei ole vahvaa historiaa omien maalivahtien kehittämisessä. Annunen oli viime kaudella AHL:n loppupuolella vahva, hän sai sen NHL-debyytin ja hän sai olla Pavel Francouzin kakkosmolari, pelaajan tilanteesta pyöriteltiin ensiksi.

– Pronman ei näe Annusella tulevaisuutta NHL:ssä. Wheeler näkee hänet pelaajana, joka voi olla NHL:n kakkosmolari tai ”paikkaaja” AHL:ssä, tekstissä luki.

Wheelerin mukaan pelaajalla on kyllä olemassa työkaluja, mutta tilastojen on parannuttava, jotta toimittajalla riittää uskoa nähdä kempeleläinen NHL-tason kassarina.

Avsin suomalainen maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila puolestaan lausui aavistuksen verran lohdullisempia kommentteja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin tulevaisuudesta.

– On hänellä paljonkin työkaluja liigaan murtautumiseen.