Yksi suomalaisen kiekkokauden yllättävimmistä uutisista tuli tällä viikolla, kun Mestis-seura Heinolan Peliitat kertoi vahvistaneensa rivejään hyökkääjä Eetu Selänteellä.

NHL-legenda Teemu Selänteen 24-vuotiaan pojan tuominen Heinolaan on nokkela julkisuustemppu, jonka odotetaan lisäävän heinolalaisseuran kiinnostavuutta ja lipunmyyntiä.

Selänne on pelannut edelliset kolme kauttaan Yhdysvaltojen yliopistosarjojen kolmostasolla (NCAA III). Oikea käsi alhaalla ampuva keskushyökkääjä käväisi tänä syksynä ECHL-seura Wheeling Nailersin harjoitusleirillä, mutta jäi ilman sopimusta.

Mestiksen pienimpiin seuroihin lukeutuvalla heinolaisjoukkueella ei kuitenkaan ole mitään hävittävää nuoren Selänteen hankinnassa, sillä Ilta-Sanomien tietojen mukaan Selänne pelaa koeajalla ja täysin ilmaiseksi.

IS:n tietojen mukaan Selänteen Mestis-siirron takana toimi isä-Teemu, joka oli suoraan yhteydessä entiseen pelitoveriinsa, Peliittojen valmentajaan ja urheilujohtajaan Hannes Hyvöseen.

Selänne on perjantai-iltana Peliittojen kokoonpanossa, kun joukkue kohtaa Kajaanin Hokin kello 18:30 alkavassa kamppailussa.