Latvia on nimennyt valmennustiiminsä Norjan marraskuiseen maajoukkueturnaukseen. Normaalisti kyseinen tapahtuma ei ylitä uutiskynnystä, mutta tällä kertaa apuvalmentajiksi pestattiin varsin mielenkiintoinen kaksikko.

Petteri Nummelinin valinnasta uutisoimmekin jo, mutta valmennustiimiin pääsi myös Lauris Darzins. Yllättäväksi nimityksen tekee se, että Latvian maajoukkueen kaikkien aikojen pistenikkari ei ole virallisesti vielä päättänyt pelaajauraansa.

Darzins pelasi tai on pelannut maajoukkueurallaan 120 ottelua tehopistein 43+43=86. Pekingin olympialaisissa baltialaisten kapteenina toiminut 37-vuotias hyökkääjä on edustanut maataan kolmissa olympialaisissa ja kymmenessä MM-turnauksessa.

Juniorivuosinaan Darzins pelasi kolme kautta Lukon organisaatiossa, mikä poiki NHL-varauksen. SM-liigassa otteluita kertyi kuitenkin vain 13 ottelua Ilveksen paidassa kaudella 2006-07.