KooKoon alkukausi jääkiekkoliigassa on ollut vähintäänkin kaksijakoinen.

Kouvolalaisjoukkue on sarjataulukossa ihan kelvollisesti kahdeksantena, mutta samalla kotiottelut ovat olleet totaalista tervanjuontia.

KooKoo on Liigan huonoin kotijoukkue vain seitsemällä kotiottelupisteellä. Seuraavaksi huonoin suorittaja kotipeleissä on ollut JYP, jolla on niistä kasassa kuitenkin 13 pinnaa.

Kouvolalaisten toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi tapausta lauantaina C Moren ottelulähetyksessä. Ilves oli juuri hakenut pisteet Sumulaaksosta maalein 3-6.

– Tauti on sama, mitä se on ollut alkukaudella. On oikeastaan ihan sama, miten valmennus ja joukkue asian käsittelevät, mutta parempi on, että meidän kotipelien jatkuva sählääminen kiekon kanssa ja leikkiminen tuloksella pitää saada yksinkertaisesti loppumaan tähän iltaan, Välimaa latasi.

– Vastustaja luo ihan liikaa meidän lavasta maaleja ja maalipaikkoja. Teemme itsemme tosi tyhmän näköisesti, mutta ei Ilvekseltä mitään pois.

– Se, miten olemme pelanneet kotona, ei voi enää jatkua. Se on ihan selvä asia, ja siihen pitää tulla muutos. Se on ihan sama, miten joukkue sen muutoksen tekee, mutta sen muutoksen on tultava ja nyt.

KooKoo on yltänyt kotipeleissä pisteille kolme kertaa. Kauden ensimmäisen kotimatsin se voitti SaiPaa vastaan voittomaalikisassa, lokakuun alussa KalPa lähti Kouvolasta kotiin 1-0-vierastappio niskassaan. Lokakuun lopulla KooKoo kellisti jatkoajalla Ässät 4-3, mutta näiden lisäksi syytä juhlaan ei ole ollut.

Kouvolalaisjoukkue pääsee yrittämään kotipelien kelkan kääntämistä seuraavan kerran lauantaina 19. marraskuuta HIFK:ta vastaan.