Mestis-seura TUTO Hockey tiedottaa tehneensä loppukauden kattavat sopimukset maalivahti Julius Pohjanoksan ja puolustaja Michael Higginsin kanssa.

Pohjanoksa on pelannut edellisen kerran kaudella 2020-21 Ruotsin HockeyAllsvenskanissa HC Vita Hästenin joukkueessa. 26-vuotias turkulainen edusti kaudella 2019-20 TPS:ää 16 Liiga-ottelussa sekä vieraili TUTOssa lainalla kahden ottelun ajan.

– Julius Pohjanoksa on ikäisekseen jo hyvin kokenut maalivahti. Hän tuo maalivahtiosastolle lisää vaihtoehtoja ja tervettä kilpailua. Lähtökohtaisesti meitä kiinnostaa aina Turusta lähtöisen olevat pelaajat, jotka ovat jo osoittaneet kykynsä tässä sarjassa. Julius on tällaisesta pelaajasta malliesimerkki, TUTOn urheilukoordinaattori Jouni Virpiö kommentoi tiedotteessa.

22-vuotias Higgins siirtyy turkulaisseuraan Slovakiasta HC Presovin joukkueesta. 179-senttinen jenkkipakki teki alkukaudella yhdeksässä ottelussa puolustajalle komeat tehopisteet 3+3.

– Michael Higgins on nuori puolustaja, jolla on kova halu kehittyä jääkiekkoilijana. Hän on erittäin fyysinen pelaaja, joka pitää oman maalin edustan puhtaana, Michael tukee mielellään hyökkäyksiä ja omaa kovan laukauksen. Michael on pelannut tehokkaan alkukauden Slovakiassa ja toivottavasti hänen sopeutuminen suomalaiseen pelityyliin käy nopeasti, Virpiö kuvailee uutta hankintaa.