Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen nosti TV5:n haastattelussa esiin kolme pelaajaa, jotka nousivat valmennusjohdon papereissa sunnuntaina päättyneen Karjala-turnauksen onnistujien joukkoon.

Kolmikkoon mahtuu jälleen Ruotsi-pelissä isojen pelien mieheksi itsensä osoittanut Marko ”Mörkö” Anttila.

– Hyvä moraali kaikissa peleissä on ollut. Pojat olivat kyllä työhaalarit päällä. Hyvää maalivahtipeliä myös silloin, kun sitä tarvittiin. Harri Säteri oli mies paikallaan. Kolmas erä (Ruotsia vastaan) oli tiukkaa vääntöä, mutta Anttila siinä taas nousi jostain kumman syystä parrasvaloihin ja omalla tavallaan ratkaisi ottelun, Jalonen pui jumbosijaan päättynyttä kotiturnausta.

Kolmas Jalosen esiin nostama nimi oli A-maajoukkuedebytantti Eetu Liukas.

– Uudet pelaajat pelasivat tosi hyvin. Esimerkkinä Liukas, joka teki viimeisen tyhjiin, pelasi tosi hyvin etenkin puolustussuuntaan. Tottakai maalivahtipeliä tarvitaan aina näissä isoissa peleissä ja Säteri oli erinomainen, Jalonen kehaisee.

Leijonien seuraava ottelu on luvassa 15. joulukuuta, jolloin Suomi kohtaa Tshekin Sveitsissä pelattavan EHT-turnauksen avausottelussa. Tuohon turnaukseen Jalonen aikoo nimetä täysin eri joukkueen päättyneeseen Karjala-turnaukseen verrattuna.