HIFK teki kovan kaappauksen SHL:stä, kun Kristian Vesalainen, 23, saapui vahvistamaan seuran hyökkäystä. Vesalainen pelasi alkukauden SHL:ssä, mutta tulosta ei syntynyt odotettuun tahtiin.

Vesalainen oli aikanaan ikäluokkansa kirkkaimpia hyökkääjälupauksia. Winnipeg Jets varasi hänet ensimmäisellä kierroksella vuonna 2017, mutta missään vaiheessa NHL-ura ei ottanut kunnolla tuulta alleen.

Vesalainen pelasi kolmen kauden aikana 70 NHL-ottelua ja iski niissä vaisut tehot 2+3=5. AHL:ssä pelejä kertyi vyölle 105 kappaletta tehoin 20+34=54.

Ilta-Sanomien haastattelussa Vesalainen kertoo avoimesti ajastaan Pohjois-Amerikassa.

– Se oli sitä grindaamista. Vähillä minuuteilla koetin pelata paskat housussa niin sanotusti. Ettei vaan tule virheitä, Vesalainen sanoo.

– Kolme neljä vuotta ehdin siellä olla, eikä se touhu minun osaltani muuttunut oikein miksikään. Se oli sitä neloskenttää. Piti vain tehdä ne tietyt jutut, eikä saanut hirveästi sooloilla. Ei se ollut sellaista, että olisin enää halunnut jatkaa siellä.

Vuodet olivat todella raskaita.

– En voi sanoa voineeni hirveän hyvin. Eniten se oli raskasta juuri henkisesti. Kyllä siinä joutui aina päivisin soittelemaan kavereita läpi, että pääsi irti kiekosta, Vesalainen kertoo.

– Oli vaikea latautua peleihin. Totta kai yritin parhaani, mutta aika iso pettymys siinä tulee, kun saa pelata sen neljä minuuttia. Se oli kova paikka. Aika pohjalla kävin.

HIFK:ssa Vesalainen haluaa tehdä tulosta ja pisteitä. Tavoite on nousta onnistumisten jälkeen maajoukkueeseen.