Suomalaishyökkääjä Aleksi Rekonen on pelannut vahvaa alkukautta Tshekin pääsarjassa.

HC Plzenin joukkueessa pelaava 29-vuotias Rekonen on tehnyt kauden 19 pelaamaansa otteluun tehopisteet 7+11=18. Lähes piste per peli -tahdissa oleva Rekonen on joukkueensa toiseksi paras pistemies, edellään vain Petr Kodytek tasapisteissä ja yhden maalin enemmän tehneenä.

Koko sarjan pistepörssissä Rekonen on myöskin vahvasti mukana taistelussa kärkipaikasta. Hänen tämänhetkinen pistemääränsä oikeuttaa pistepörssin yhdeksänteen sijaan. Kärkipaikkaan Rekosella on etäisyyttä neljän pisteen verran. Pistepörssiä johtaa parhaillaan Liigastakin tuttu Dominik Lakatos.

Rekonen pelaa ensimmäistä kauttaan Tshekissä ja Plzenissä. Edelliset kaksi kautta hän pelasi Ruotsin kakkostasolla Allsvenskanissa edustaen BIK Karlskogaa. Hän esiintyi sielläkin edukseen, nimittäin 89 otteluun hän viimeisteli kaikkiaan 74 tehopistettä.

Liigassa Rekonen on pelannut Jokerien, HPK:n, Sportin, Kärppien, Pelicansin ja Ässien riveissä kaikkiaan 328 runkosarjaottelua (41+54=95) sekä 16 pudotuspeliä (2+1). Tehokkaimmalla Liiga-kaudellaan Rekonen on viimeistellyt 28 pistettä.