Torstaiyö ei ottanut sujuakseen St. Louis Bluesilta NHL:ssä alkuunkaan. Buffalo Sabres piti pisteet itsellään joukkueiden kohtaamisessa selvin 6-2-numeroin.

Rujon tappion myötä usean Blues-pelaajan henkilökohtaiset perustilastot painuivat kurjiin lukemiin. Kahdeksan hyökkääjää joutui katselemaan tehotilastoissaan miinusta, pakeista saman kohtalon koki neljä pelaajaa.

Yksi miinukset jollain ihmeen keinolla vastaavasti välttänyt oli puolustaja Niko Mikkola. Hän luuti pelissä reilut 17 minuuttia, plusmiinussaldo kohosi yhden napsun verran plussan puolelle.

– Olen nauttinut isojen minuuttien pelaamisesta. Minusta tuntuu jokaisessa pelissä itsevarmalta, kun valmennukselta tulee luottoa. Minusta tuntuu varmemmalta kuin aiemmin. Yritän vain pelata viisaasti, Mikkola sanoi NHL:n nettisivujen mukaan tällä viikolla.

Suomalaisella taitaa pyyhkiä henkilökohtaisesti hyvin. Hän on joukkueensa tehotilaston yksinäinen kärkinimi lukemalla +8.

Mistä moinen positiivinen vire?

– Yritän pelata yksinkertaisesti. Kesällä työstin pieniä juttuja, mitä teen myös harjoitusten jälkeen, ja yhtenä kehityskohtana on ollut kiekon nopeampi liikuttaminen.

Taannoin Mikkola sai ansaitun luottamuslauseen, kun hän pelasi Colorado Avalanchesta irronneessa 3-2-voitossa pelin loppuhetkillä peräti kolmen miehen alivoimalla.

Blues-pelaajista jäähyllä olivat samanaikaisesti Justin Faulk ja Pavel Buhnevitsh, ja samalla Avsilla oli kentällä kuusi pelaajaa maalin ollessa tyhjänä.

– Se oli yksi osoitus luottamuksen kasvusta. Ottelun loppu oli hullu, kolmella kuutta vastaan pelaaminen on kovaa. Siinä vain toivoo, että maalivahti tekee tarvittavat torjunnat ja itse pystyy korjaamaan paluukiekot ulos alueelta. Silloin kaikki meni suunnitelmien mukaan.

Blues on kerännyt pisteitä läntisen konferenssin joukkueista kahdeksanneksi eniten. Pistepussi näyttää 20 pinnaa 19 pelatun matsin jälkeen.

LUE MYÖS:
Hetkinen? NHL:n suomalaismolari torjui jo kolmannen nollapelin ja liitti itsensä todella harvinaiseen joukkoon – samaa nähty viimeksi liki sata vuotta sitten