Liigan kuumin maalintekijä tulee tällä hetkellä Tampereelta. Ilveksen Joona Ikonen lähestyy nykyisellä tahdilla jo pian 20 maalin rajapyykkiä.

Ikonen, 24, on maalipörssin kärjessä, kun 24 ottelussa on syntynyt 15 maalia ja 10 syöttöä. Pistepörssissä Ilves-tähti on kolmantena.

Ikonen on parhaimmillaan tehnyt yhden liigakauden aikana 16 osumaa. Tällä kaudella maaliennätys menee siis aivan uusiksi, mikäli hyökkääjä vain pysyy ehjänä. Loistavat otteet voivat herättää myös NHL-seurojen kiinnostuksen. Tätä pelaaja ei kuitenkaan liiemmin mieti.

– Joskus nuorempana NHL siinsi ajatuksissani, kun läheisiä kavereita NHL-sopimuksia teki. Jo pidemmän aikaa olen kuitenkin treenannut ja pelannut tässä hetkessä. Se sopii minulle parhaiten. Kyllä asiat sitten etenevät, jos pelit tarpeeksi hyvin kulkevat, Ikonen kommentoi Ilta-Sanomille.

Kehuja hyökkääjä saa myös entiseltä valmentajaltaan Jouko Myrrältä. Tällä hetkellä vapailla markkinoilla oleva Ilveksen ex-päävalmentaja vertaa Ikosta jopa suomalaiseen NHL-legendaan.

– Joonan pelityylissä on paljon samaa kuin Jere Lehtisessä. Aina takuuvarma panos, kaikki mahdolliset hommat käyvät. On ollut jo monta kautta luottomies tasakentällisin ja alivoimalla, mutta nykyään myös ylivoimalla. Rightin pelaajana erinomainen uhka laukojana b-pisteen kaarella, Myrrä kehuu.