Oli lähellä, että Dallas Starsin Roope Hintzistä olis tullut NHL:ssä vapaa agentti. Äskettäin rustattu kahdeksan vuoden ja 67,6 miljoonan dollarin sopimus muutti kuitenkin kaiken.

Pelaaja sanoi NHL:n nettisivuilla, että oli tietenkin mukavaa jäädä Dallasiin.

– Tässä on upea kaupunki, upeat fanit, loistava organisaatio ja loistava joukkue. Nyt voin keskittyä pelaamiseen. Tähän pääseminen vaatii kovaa työtä, mutta nyt työ ei lopu. On mukava nähdä, kun kovasta työstä saa palkinnon.

Hintz on tehnyt vaikutuksen itsenä – ja samalla ketjukavereiden kanssa. Suomalainen on tehtaillut tällä kaudella 22 ottelussa tehot 8+16=24. Jälki on ollut ketjukaverien Jason Robertsonin ja Joe Pavelskin kanssa todella tehokasta.

– Kun valmentajat laittoivat meidät yhteen, asiat vain napsahtivat. Meillä on kemiaa, olemme rakentaneet sitä. Tiettyjen kavereiden kanssa pelatessa sitä oppii tietämään, mitä he tekevät jäällä.

Joukkueen GM:n Jim Nill sanoi, että Hintz haluaa olla joukkueen väreissä koko uransa – eikä ihme, onhan esimerkiksi tämä kausi ollut upeaa ilotulitusta.

– Hän on uskonut itseensä, hän on tehnyt töitä kovasti. Hintz on osoittanut olevansa ykkössenttereitä tässä sarjassa, ja sellaisia tyyppejä on vaikea löytää.

Tamperelaistaustainen 26-vuotias pelaaja on iskenyt uransa 261 runkosarjapelissä tehot 88+106=194, 44 pudotuspeliottelun saldo on 9+16=25.

– Löytäessä tuollaisen pelaajan, siitä ei halua päästää eroon. Roopella on kyky tehdä maaleja, hän on yksi NHL:n nopeimmista. Hän voi myös tappaa alivoimaa.

Hintzin ketjukavereista Robertson on joukkueen tehokkain saldolla 19+17=36. Pavelski on kolmanneksi tehokkain (10+14=24) ja Hintz perässä neljänneksi tehokkain.