Liigassa nähtiin aiemmin viikolla varsin poikkeuksellinen tapahtumaketju KalPan ranskalaispuolustaja Hugo Gallet’n ja Ilveksen hyökkääjä Henrik Haapalan välillä.

Gallet taklasi Haapalaa joukkueiden kohtaamisessa, mutta ranskalainen ei saanut taklauksesta rangaistusta ottelussa. Tilanne ei myöskään edennyt aluksi edes kurinpitodelegaation käsittelyyn.

Sinne tapaus kuitenkin loppujen lopuksi päätyi, kun Ilves teki töötistä keskiviikkona Liigan kurinpitosääntöjen mukaisen käsittelypyynnön.

Paljon puhuttanut tapahtumaketju sai myöhemmin taas uusia piirteitä. KalPan nettisivuilla kerrottiin torstaina, että joukkue on jättänyt valituksen pakin kurinpitopäätöksestä urheilun oikeusturvalautakunnalle.

KalPa kokee, että kurinpitopäätös ei ole syntynyt oikeudenmukaisin perustein.

– Meille on tärkeää, että pelaajiamme kohdellaan sääntöjen mukaisesti, yhdenvertaisesti ja oikeudenmukaisesti. Tässä tapauksessa koemme, että kurinpitopäätös ei ole syntynyt näitä meille tärkeitä periaatteita noudattaen ja sen vuoksi olemme päätyneet tekemään päätöksestä valituksen urheilun oikeusturvalautakunnalle, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman taustoitti.

Liigakiekko jatkuu perjantaina:
HIFK-Tappara 18.30
JYP-KooKoo 18.30
KalPa-TPS 18.30
Lukko-Ilves 18.30
Pelicans-Kärpät 18.30
SaiPa-Jukurit 18.30