HIFK tiedottaa Bättre Folkissa tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen norjalaispuolustaja Christian Kåsastulin kanssa.

25-vuotias Kåsastul aloitti tämän kauden ECHL:ssä, jossa hän pelasi Greenville Swamp Rabbitsin riveissä seitsemän ottelua pistein 0+1. Hän siirtyi sieltä Norjan pääsarjaan, jossa hän ehti pelaamaan Frisk Askerin joukkueessa kolme peliä tehoin 0+1.

– Meillä on puolustuspäässä poissaoloja ja tarvitsemme peräpäähän leveyttä myös tulevia otteluruuhkia ja Spengler Cupia silmällä pitäen. Saamme Christianista hyvän puolustavan puolustajan, joka pystyy vahvistamaan myös alivoimapeliämme. Olimme keskustelleet Christianin kanssa jo aiemminkin, ja nyt tarpeet kohtasivat, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi seuran tiedotteessa.

Viime kaudella Kåsastul iski 13 ECHL:n runkosarjaotteluun tehot 0+4 sekä neljään pudotuspeliin pisteet 1+1. Hän pelasi myös AHL:ssä Ontario Reignin paidassa 25 ottelua pistein 1+7.

– Asiat etenivät viime päivinä nopeasti, enkä epäröinyt hetkeäkään. Olen pelityyliltäni puolustava puolustaja ja ajattelen aina joukkueen etua. Tykkään taklata ja pelata kovaa. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta, Kåsastul sanoi.

Kåsastul on edustanut Norjaa kolme kertaa MM-kisoissa.