Mikkelin Jukurit on parhaillaan kovan otteluruuhkan keskellä.

Jukurit pelasi perjantaina vierasottelun SaiPaa vastaan ja lauantaina joukkueet kohtasivat puolestaan Mikkelissä. Heti maanantaina se matkustaa HIFK:n vieraaksi Helsinkiin ja tiistaina joukkue pelaa CHL:n ensimmäisen puolivälieräottelun Ruotsissa Luulajaa vastaan. Perjantaina Jukurit saa puolestaan HIFK:n vastaansa kotikaukalossaan ja heti lauantaina se matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi.

Näin ollen Jukurit pelaa edellä mainitulla ajanjaksolla kuusi peliä yhdeksään päivään.

– Ohjelma on kova – millä otannalla tahansa. Pelaamme pidemmällä otannalla 10 peliä 19 päivään. Se on älytön määrä, mutta olen aina sanonut, että silloin pelataan kun käsketään. Nyt mennään NHL-tyylisellä otteluohjelmalla, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen kommentoi Ilta-Sanomille.

Raimo Summanen sanoi aina HIFK:n aikoina, jos torstain ja lauantain pelin jälkeen oli vielä sunnuntain Hockey Night -peli, se oli kova härkäviikko. Niitä oli kolmesti kaudessa. Jos se oli härkäviikko, en tiedä mikä tämä on. Kai tämä on sitten sonniviikko.

SaiPa-tuplaotteluiden jälkeen Jukurit huilaa sunnuntain, kunnes se pelaa jälleen maanantaina ja tiistaina peräkkäisinä päivinä.

– En tiedä, mennäänkö maanantaina HIFK:ta vastaan A-junioreilla tai muuten vajavaisella rosterilla. Pitää vielä pohtia, Jokinen totesi.

Heti HIFK-ottelun jälkeen Jukureita odottaa erityinen kamppailu, kun joukkue eteni sensaatiomaisesti kahdeksan parhaan joukkoon CHL:ssä.

– Yritimme tehdä ottelusiirtoja CHL:n takia, muttei meillä ollut siihen sanomista pienenä seurana. Luulaja jyräsi ja halusi aloittaa tiistaina. Luulajalla on sen jälkeen torstaina ja lauantaina pelit, joten heille ohjelma on hyvä. Tiistai on meille seurahistorian isoin ottelu. Sääli sinänsä, sillä CHL on hieno sarja ja paljon puhutaan sen arvostuksesta, mutta ei se arvostus paljon näy otteluohjelman laatimisessa. Muut määräävät. Meillä ei riitä potku kabineteissa, Jokinen hymähti.

Alun perin Jukurien ottelukalenterissa olisi ollut myöskin kotiottelu Kärppiä vastaan heti tulevana keskiviikkona. Oululaiset kuitenkin suostuivat siirtämään tuon ottelun myöhempään ajankohtaan.

– Perjantaina pelataan kotona puoli seitsemältä HIFK:ta vastaan, ja pelimiehen viikko kruunataan lauantaina kello 15 Ilvestä vastaan. Ihan käsittämätöntä! Ei voi kuin nauraa. Tämä menee jo komiikan puolelle ja tuntuu vähän epäreilulta, mutta pelataan kun on määrätty. Sitä en tosin pysty sanomaan millä rosterilla pelataan, Jokinen latasi.

Jokinen näkee tiukassa ottelutahdissa kuitenkin myös jotain positiivistakin.

– Meillä on pelaajia, joilla on tavoitteet NHL:ssä. Nyt he pääsevät kokemaan, millaista se on kun pelataan NHL-tahdilla. Tämä on hyvä mittari niillekin pelaajille, linjaa Jokinen.