Detroit Red Wings kaatoi Tampa Bay Lightningin viime yönä jääkiekon NHL:ssä lukemin 4-2, ja ottelun ykköstähdeksi nousi peräti 44 kertaa pikkumustan eteen venynyt Detroit-molari Ville Husso.

Jos torjuntamäärä ei kuulosta ihan kovin poikkeukselliselta isosta lukemasta huolimatta, niin se sen sijaan kuulostaa, että torjunnoista 28 tuli pelkästään kolmannen erän aikana. Viimeisen kaksikymppisen torjunnat menivät Husson ja Tampa-vahti Andrei Vasilevskin välillä 28-4.

– Ovathan nuo isoja (numeroita), suomalainen hymähti edustamansa seuran nettisivuilla.

– Tampa on ollut finaaleissa lähivuosina, joten tiesimme sen, että meidän oli kyettävä heidän tasolle, suomalainen oli puolestaan kommentoinut NHL:n nettisivujen mukaan.

Detroit vastasi pelin kahdesta ensimmäisestä maalista, sen jälkeen joukkueet osuivat tasatahtiin. Red Wings iski tässä kimarassa kaksi maalia tyhjiin.

– Parin maalin johtoasemassa ei ole mukavaa, kun kaveri iskee itse maaleja. Mutta olimme valmiit sinetöimään pelin tyhjiin, Husso oli kommentoinut Detroit Free Pressille.

– Minusta tuntuu, että mikä joukkue voi voittaa minkä joukkueen vain pelaamalla omalla tasolla. Tämä oli suuri voitto.

Tällä kaudella Husso on pelannut kaikkiaan 18 ottelua, joista hän on voittanut 11. Torjuntaprosentti on 91,6, päästettyjen maalien keskiarvo näyttää lukemina 2,54. Kuin kruunuksi, molari on torjunut kolme nollapeliä.

Detroit ja Tampa ovat keränneet pisteitä idän joukkueista seitsemänneksi eniten.