Carolina Hurricanesin toimesta NHL:ään kesällä 2017 neljännellä kierroksella 104:ntena varattu Eetu Mäkiniemi debytoi NHL:ssä torstaiyönä ottelussa Vancouver Canucksia vastaan. Pelaaja nostettiin taalaliigaan vasta äskettäin, joten siinä mielessä askeleet kohti valokeilaa ovat olleet nopeita.

Hän sai saumansa, kun Kaapo Kähkönen otettiin San Jose Sharksin maalilta pois Canucks-pelin toisella erätauolla haipaitojen ollessa perässä osumin 3-4.

Mäkiniemi sai vastuuta debyytissään lopulta reilut 24 minuuttia, kun matsi meni jatkoajalle. Canucks voitti 6-5, Mäkiniemi torjui kuusi kutia kahdeksasta ja torjuntaprosentti jäi lukemiin 75,0.

– Minun mielestä Mäkiniemi teki hyvää työtä. Ei ole helppoa tulla sisään penkiltä, mutta hänen työnjälki oli hyvää, Sharksin Kevin Labanc oli sanonut pohjoisamerikkalaisten medioiden mukaan.

Mäkiniemi pelaa rapakon takana toista kauttaan. NHL:n lisäksi hän on pelannut tällä sesongilla San Jose Barracudassa 12 AHL-matsia prosentein 91,8. Viime kaudella Mäkiniemi torjui Chicago Wolvesin tolppien välissä saman sarjan 14 pelissä pinnoin 92,2.

Kausi 2020-21 on hänelle toistaiseksi viimeinen Suomessa. Silloin kassari torjui Ilveksessä Liigaa.