Jesse Puljujärven alkukausi NHL:ssä on alittanut kaikki odotukset. Tehot ovat jääneet vähiin, vaikka hän on saanut pelata runsaasti Connor McDavidin ja muiden tähtien vierellä.

Puljujärvi avautui vaikeuksistaan ja huonosta itseluottamuksestaan Ylelle.

– Minä nyt haen sitä, millainen pelaaja loppujen lopuksi olisin, kun en tunnu sopivan täällä oikein mihinkään, Puljujärvi tuskaili.

– Olen minä sitä paljon miettinyt, miksi tehoja ei nyt tule. Aiemmin tuli ja nyt kuitenkin olen vanhempi, kokeneempi ja varmasti parempi pelaaja kuin silloin. Moni on saanut siinä pelata, mutta ehkä minulla ei sitten vain riitä siihen rooliin.

Puljujärvi kyseenalaisti jopa sen, onko NHL hänelle oikea paikka.

– Näyttää siltä, ettei minusta ole siihen rooliin NHL:ssä. Ehkä sitten jossakin toisessa sarjassa on, Puljujärvi sanoi.

Puljujärven kommenteista nousi iso haloo Edmontonissa. Oilersin GM Ken Holland kommentoi suomalaisen kohukommentteja puolestaan Sportsnetille.

– Tämä on kova liiga. Se on yksi syistä, miksi jätän nuoret pelaajat AHL:ään niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista. Tämä ei ole kasvattajaliiga. Tässä liigassa sinut tuomitaan sen perusteella, mitä tuot pöytään, ei potentiaalin perusteella. Joten kun kuulen Jessen kaltaisen pelaajan sanovan, että hän on kadottanut itseluottamuksensa, en kuule tällaista ihan ensimmäistä kertaa, Holland sanoi.

– Ei minulla oikeastaan ole ratkaisua. Tässä vastaukseni: tämä on kova liiga.