18-vuotias slovakialaislupaus Adam Sykora antoi oivia näyttöjä keväällä Tampereella ja Helsingissä pelatuissa miesten MM-kisoissa vain 17-vuotiaana. Hän iski puolivälieriin asti yltäneelle Slovakialle tehot 2+1, mutta nyt pelaaja on noussut otsikoihin ikävä kyllä erilaisessa valossa.

Slovakialainen Sport-nettisivusto kertoi, että Sykora ja tätä vuotta nuorempi slovakialainen Ondrej Molnar osallistuivat Nitran erään koulun salibandyturnauksessa leimahtaneeseen tappeluun.

Sykoraa taklattiin kyseenalaisella tavalla, mutta salibandyssa taklaaminen on kielletty kokonaan. Sykora oli pitänyt puolensa antamalla vastustajalle suusanallista palautetta, jonka jälkeen hommat riistäytyivät käsistä pahemman kerran.

Ensi vuonna NHL:n varausiässä oleva Molnar oli tullut puolustamaan Sykoraa, ja tämän kerrotaan lyöneen jotain osapuolta verisesti. Uhrin leuka oli murtunut, ja tapaus oli vaatinut sairaalahoitoa. Lisäksi ensi kesän NHL-draftissa varattavissa oleva pelaaja oli jahdannut jotain toistakin henkilöä ja kiinni saadessaan hän olisi kaatanut tämän ja vielä potkinut.

Hässäkästä on alkanut poliisitutkinta.

Molnaria ei valittu Slovakian alle 20-vuotiaiden alustavaan maajoukkueen matkaan luotsi Ivan Fenesin mukaan. Kuulemma ”vähemmän pidetty päätös” oli tehty maan Jääkiekkoliiton kanssa, luotsi kertoi slovakialaismedoille. Sykora puolestaan oli sanojensa mukaan pahoillaan tapahtuneesta, ja hän haluaisi hiljalleen unohtaa menneet.

Sykora on pelannut tällä kaudella Slovakian pääsarjan HK Nitrassa 20 ottelua pistein 2+7=9. Hänet varattiin NY Rangersiin tänä vuonna kakkoskierroksella 63:ntena.

Molnar on pelannut myös Nitrassa 22 pelissä tehoin 2+3=5. Lisäksi vyöllä on yksi peli Slovakian nuorten sarjasta saman seuran junnuista pistein 1+0=1.

Alle 20-vuotiaiden MM-turnaus alkaa Kanadassa tapaninpäivänä.