Jonatan Tanus on lopettanut peliuransa. 27-vuotias hyökkääjä kertoo päätöksestään Jatkoaika.comille.

Tapparan kasvatti edusti Liigassa neljän kauden ajan SaiPaa ja Pelicansia. Mestiksessä Tanus pelasi Lekin ja SaPKon riveissä.

Tanus pelasi viime kaudella Tanskan pääsarjassa Odense Bulldogsin riveissä 37 ottelua tehopistein 10+15. Suomen nuorisomaajoukkueiden vakionimiin kuulunut hyökkääjä oli tällä kaudella ilman joukkuetta.

– Vahvasti siltä näyttää, että lätkäura on takana. Tämä on ihan oma päätös, ja on aika tehdä jotain muuta, Tanus kertoi Jatkoajalle.

Tanus rikkoi SaPKossa kaudella 2016-17 Mestiksen yhden kauden maaliennätyksen. Hän teki sensaatiomaisella kaudellaan 49 ottelussa hurjat 40 maalia. Satumaisen kauden kruunasi Mestiksen mestaruus.

Israelin ja Suomen kansalaisuuden omaava nuorukainen seuraa aktiivisesti viisi vuotta nuoremman pikkuveljensä Kristianin otteita Tapparassa. Jääkiekko tulee uran päättymisestä huolimatta pysymään mukana Tanuksen elämässä.

– Olen käynyt melkein kaikissa Tapparan kotipeleissä. Tykkään kyllä seurata kiekkoa, kun nyt on aikaa. Sen uskallan luvata, että tosissaan en enää pelaa, mutta harrastesarjaa olen kaveriporukalla käynyt hikoilemassa, Tanus avasi.