Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen urakka Sveitsin EHT:llä käynnistyi torstai-iltana 2-3-tappiolla.

Tshekki oli ottelun avauserässä terävämpi maalipaikoissaan. Ensimmäisen 20-minuuttisen aikana maalinteossa onnistuivat Matej Stransky ja Ondrej Beranek, joista jälkimmäinen syntyi alivoimalla.

Toisessa erässä ottelu oli puolestaan selkeää Leijonien hallintaa, kun laukaukset kirjattiin joukkueelle peräti lukemin 14-1. Maalinteossa Suomi ei kuitenkaan onnistunut kertaakaan lukuisista huippupaikoista huolimatta. Lähimpänä onnistumista oli Sami Niku, jonka laukaus kilahti Tshekin maalin tolppaan.

Kolmannessa erässä Leijonat sai lopultakin pelivälineen maaliin asti, kun Elmeri Eronen iski onnekkaan osuman 50 minuutin pelin jälkeen. Erosen laukaus osui aluksi Tshekin maalivahti Simon Hrubecin kilpeen, josta se nousi todella korkealle ilmaan ja tippui loppujen lopuksi maaliin.

– Jostain sieltä Nordenskiöldinkadun kattolamppujen seasta se kiekko putoaa jäähän. Nyt käy vähän tuurikin. Yksi erikoisimmista maaleista, mitä olen hetkeen nähnyt. Jostain sataa maaleja. Aivan uskomaton osuma, selostaja Oskari Saari kertasi maalin synnyttyä.

Kavennuksen jälkeen Suomi sai kuitenkin kylmää vettä jälleen niskaansa, kun David Tomasek vei Tshekin 3-1-johtoon. Leijonat ei siltikään luovuttanut, vaan hetkeä myöhemmin Sami Lepistön loistava laukaus painui Tshekin maalille, josta Joonas Kemppainen ohjasi kiekon sisään. Lopulta kyseinen osuma jäi myös ottelun viimeiseksi, joten Tshekki nappasi täyden pistepotin.

Leijonien osalta EHT-turnaus jatkuu seuraavaksi lauantaina, kun vastaan asettuu Ruotsi. Näet turnauksen otteluohjelman ja tulokset täältä.

Näet Erosen erikoisen osuman alta tai täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Meneehän se vihdoin! Suomi kaventaa. 😎

1-2!

#Leijonat #EHTfi

Näet ottelun maalikoosteen alta tai täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Ei riitä Leijonilla tänään voittoon, vaikka taistelu oli hurjaa. Tshekki lopulta parempi lukemin 2-3.

Leijonat kaukalossa taas lauantaina, kun vastaan luistelee Ruotsi!

Videolta ottelun maalit!

#Leijonat #EHTfi