Carolina Hurricanesin Jesperi Kotkaniemi vaelsi NHL:ssä varjojen mailla pisteiden suhteen pitkään, ja esimerkiksi kauden ensimmäinen maali syntyi vasta 11. pelissä. Se oli samalla kolmas piste tuolloin marraskuun alussa.

Nyt hyökkääjä on saanut pikkuisen helpotusta viimeistelyn jonkinlaisiin vaikeuksiin. Porilaishyökkääjä on nimittäin summannut 33 otteluun tehot 4+5, ja tuosta yhdeksän pisteen saaliista puolet (2+2) on syntynyt menneen kahden viikon aikana.

Kotkaniemi summasi aatonaattoyönä Pittsburgh Penguinsia vastaan yhden syöttöpisteen vajaan 16 minuutin peliajalla. Kotkaniemen yhden runkosarjakauden piste-ennätys on 34 pinnaa (11+23) hänen debyyttisesongilta 2018-19.

Canes otti itselleen pisteet 4-3-jatkoaikavoitolla, ja Carolinakin on ollut tulikuuma. Voitto oli sille nimittäin jo seitsemäs putkeen, pisteputki on jo 13 ottelun mittainen.

Ottelussa pelasi lisäksi kolme muuta suomalaista. Kotkaniemeä muutamia sekunteja enemmän pelannut Teuvo Teräväinen jäi pisteittä, sama oli vajaat 11 minuuttia pelannen Pensin Kasperi Kapasen kohtalo. Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 24 kertaa.

Canesin Sebastian Aho oli sivussa alavartalovamman takia.