Vaasan Sport on tällä kaudella nojautunut hyvin vahvasti ruotsalaisvahvistustensa tehopisteisiin. Eniten huomiota on herättänyt joukkueen huipputehokas ykkösketju, jossa ovat pelanneet Simon Hjalmarsson, Axel Holmström sekä Jens Lööke.

Hjalmarsson (9+22=31) sekä Holmström (9+21=30) keikkuvat parhaillaan koko Liigan pistepörssin kärjen tuntumassa. Loukkaantumisen vuoksi Lööke on pelannut kymmenisen ottelua vähemmän, mutta on onnistunut siitä huolimatta iskemään jo mukavat tehopisteet 10+7=17.

Kyseisen kolmikon lisäksi Sportista löytyy kolme muutakin ruotsalaista, jotka ovat myöskin kunnostautuneet pisteiden teossa. He ovat kapteeni Sebastian Stålberg (8+9=17), Henrik Eriksson (6+6=12) sekä puolustaja Emil Johansson (2+10=12).

Sportin seitsemän parhaan pistemiehen joukkoon mahtuvat kaikki kuusi ruotsalaista. Joukkueen paras ei-ruotsalainen pistemies on kanadalaispuolustaja Shaun Heshka (3+13=16). Sportin parhaat suomalaiset pistemiehet ovat sen sijaan Lari Heikkinen (4+7=11), Jesse Paukku (3+6=9), Lassi Vanhatalo (5+3=8) sekä Janne Keränen (2+6=8).

Kaikki Sportin viisi ruotsalaishyökkääjää ovat myöskin joukkueen viisi parasta maalintekijää. Sportin parhaat ei-ruotsalaiset maalintekijät ovat viiden maalin Vanhatalo ja neljän maalin Heikkinen.

Kuluvan kauden 31 otteluun Sport on iskenyt joukkueena kaikkiaan 77 täysosumaa. Näistä ruotsalaispelaajat ovat viimeistellet peräti 44 maalia, eli kaikkiaan 57% Sportin maaleista on syntynyt ruotsalaisen lavasta. Tämä on aivan käsittämättömän suuri lukema.