Liigakiekko palasi joulutauolta tapaninpäivänä seitsemällä pelillä, ja pinnalle pelaajista nousivat Jukurien Topias Hynninen ja Kärppien Tommi Kivistö.

Mikkeliläisjoukkueen vasta 17-vuotias hyökkääjä iski uransa ensimmäisen maalin KalPaa vastaan pelissä, jonka Jukurit voitti 5-4 voittomaalikisan päätteeksi. Hynninen sai Konsta Heleniukselta upean syötön ja hän väänsi kiekon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Juha Jatkolan selän taakse yläkulmaan.

– Kikka vaan tuli, ei siinä pystynyt oikein vetämäänkään. Yritin ihan kattoon. Ei maalittomuus tuonut mitää paineita, mutta nyt on hyvä fiilis, kun ensimmäisen maalin sai pois alta, Hynninen kertoi pelin jälkeen.

Kärppien konkaripakki Kivistö puolestaan luuti kauden isoimmat minuuttinsa (26.53), kun oululaisjoukkue kaatoi JYPin 5-3.

– Joulukinkku painoi ehkä vähän päälle, mutta kiva, että pääsi pelaamaan. Joulu mentiin huilin kautta, se tuli hyvään rakoon.

Liigapäivän muissa peleissä TPS kaatoi Ilveksen 4-1, Lukko Sportin jatkoajalla 3-2, Pelicans Ässät 6-3, KooKoo SaiPan 4-1 ja Tappara HPK:n 5-2.