Jääkiekon nuorten MM-kisat käynnistyvät tänään tapaninpäivänä Kanadassa

Kokosimme alle viisi edellisten nuorten MM-kisojen tähteä, jotka ovat lyöneet viimeistään kuluvalla kaudella itsensä läpi myös NHL:ssä.

Trevor Zegras

NHL:n kikkapoika nakutti vuoden 2021 MM-kisoissa seitsemään peliin tehot 7+11=18 ja iski finaalissa jenkeille tärkeän osuman matkalla MM-kultaan. Ihastuttaa nyt Anaheim Ducksin ykkössentterinä. 35 peliin tehot 10+15=25.

Tim Stützle

Saksalaisen jääkiekon seuraava sukupolvitason talentti iski vuoden 2021 kisoissa viiteen peliin tehot 5+5=10. Ottanut paikkansa Ottawa Senatorsin nuoresta tähtisikermästä. Tällä kaudella 29 pelissä tehot 10+18=28.

Spencer Knight

Torjui jenkit MM-kultaan vuonna 2021. Maalivahdiksi harvinaiseen tapaan 1. kierroksen 13. vuorolla NHL:ään varattu superlupaus on ryöstämässä nyt ykkösvahdin paikan Florida Panthersin jättipalkkaiselta Sergei Bobrovskilta.

Pjotr Kotshetkov

Carolina Hurricanesin maalilla loukkaantumisten myötä näyttöpaikan tällä kaudella saanut venäläinen loisti vuoden 2019 kisoissa ja torjui viidessä pelissä torjuntaprosentilla 95,3.

On osoittanut 23-vuotiaana lupaavia otteita Carolina Hurricanesin maalilla. Seuran tulevaisuuden ykkösvahti on torjunut NHL:ssä tällä kaudella jo 15 ottelussa upein tilastoin 1,94 ja 92,8.

Dylan Cozens

Buffalo Sabresin kantavia voimia kuluvalla kaudella. Viimeisissä junnukisoissaan 2021 seitsemään peliin huimat tehot 8+8=16 nakutellut 1. kierroksen 7. varaus on noussut kuluvalla kaudella NHL:n kärkihyökkääjien joukkoon. 32 ottelussa tehot 11+20=31.