Nuorten Leijonien urakka alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa päättyi maanantaina, kun Ruotsi oli puolivälieräottelussa vahvempi lukemin 3-2.

Suomen päävalmentaja Tomi Lämsä kommentoi ottelun jälkeisessä tv-haastattelussa Nuorten Leijonien pelanneen parhaan ottelunsa turnauksessa.

– Kova playoff-ottelu. Molemmat joukkueet olivat ihan ytimessä, niin kuin pitää ollakin. Meiltä turnauksen paras peli. Se oli tänään muutama minuutti, taivas ja helvetti, Lämsä sanoi.

Nuorten Leijonien turnaus ei sujunut toivotulla tavalla. Joukkue voitti viidestä pelistään vain kaksi: Slovakian ja Latvian. Tappiot tulivat Ruotsin lisäksi Yhdysvalloille ja Sveitsille.

– Ei päästy siihen tavoitteeseen, mitä lähdettiin hakemaan. Me haluttiin olla maailman paras joukkue. Tämä oli alkusarjan jälkeen ensimmäinen steppi, missä piti ottaa voitto. Hyvin lähellä oltiin, mutta loppuun asti ei riittänyt.

Tapa, jolla Suomi putosi pois turnauksesta, oli karu. Ruotsi rankaisi alivoimamaalilla vain reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

– Tuohon hetkeen tyly maali. Se on välillä aika raakaa, Lämsä summasi.