Oliver Kapasen ja Niko Huuhtasen maalit eivät riittäneet maanantaina, kun Nuoret Leijonat taipui Ruotsille maalein 2-3 Kanadassa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Sinivalkoinen joukkue jäi mitalipelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2019 Kanadan kilpailuiden.

– Tämä oli viimeinen mahdollisuuteni pelata näissä kisoissa. Annoin kaikkeni, jätin jäälle kaiken, Suomen kapteeni, KalPan Kapanen huokasi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, sitten Ruotsi tuli peliin mukaan. He olivat etenkin toisessa erässä hyviä, saivat luotua siihen maalipaikkoja.

– Alussa olimme vähän lukossa, mutta peli peliltä paransimme. Turnaus jäi nyt tähän, eikä sille voi mitään, mutta matka jatkuu, Kapanen oli lisäksi kommentoinut Suomen Jääkiekkoliiton nettisivujen mukaan.

Jukurien Huuhtasen mukaan ”joukkue oli todella yhtenäinen”.

– Kaikki antoivat kaikkensa kopissa ja puhuimme yhdessä asioita. Turnaus sujui vähän ailahtelevasti, välillä pystyimme pelaamaan hyvin ja välillä pelasimme huonommin, arvosanaksi sanojensa mukaan jotain seiskan ja kasin väliltä antanut Huuhtanen huokasi.

MM-kisojen välierissä kohtaavat Tshekki ja Ruotsi sekä USA ja Kanada.